Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Var mitt sällskap, jag mår dåligt fortfarande” – Milan Petrovics berättar om saknaden efter hunden Kokos som bets till döds och besvikelsen på myndigheternas hantering. Foto: Anton Johansson/SVT

Milans hund dödades – av samma hund som attackerade barn i Kortedala

Uppdaterad
Publicerad

Hunden som attackerade ett barn i Kortedala i januari har tidigare attackerat både barn och andra hundar. Milan Petrovics i Alvesta fick avliva sin malteser Kokos efter att den attackerats av hunden på Östra stranden i Halmstad.

– Jag är besviken på länsstyrelsen, och på polisen som lagt ner förundersökningen, säger Milan.

Attacken innebar en svår chock för Milan som fortfarande mår dåligt över vad som hände på stranden den där dagen i juli.

Milan tyckte det var självklart att hunden skulle avlivas redan då. Enligt länsstyrelsen var inte en attack på en annan hund skäl nog för avlivning.

Besviken på myndigheterna

Hunden som bet ihjäl Milans hund har sedan händelsen på Östra stranden attackerat flera gånger, senast vid händelsen i Kortedala i Göteborg.

I klippet berättar Milan om attacken och om varför han är besviken på myndigheterna som han inte tyckte gjorde tillräckligt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här svarar polisen på varför utredningen lades ner efter attacken mot Milans hund – gjorde bedömning att det inte fanns något brott att gå vidare med efter händelsen. Foto: Anton Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.