Polisen: ”Så innan nästa sten lämnar din hand, tänk till på vem du egentligen förstör för. Vi kommer aldrig ge oss.” Foto: polisen

Minderåriga krossade ruta på polisbil på Andersberg

Uppdaterad
Publicerad

Ett gäng minderåriga krossade en av de främre sidorutorna på en polisbil på Andersberg i Halmstad på annandagskvällen i samband med en utryckning.

Vid 18-tiden larmades räddningstjänst och polis till Andersberg på grund av rökutveckling i en lägenhet. Det var i samband med det som en grupp minderåriga gick förbi en polisbil och kastade sten mot vänster sidoruta fram så att den krossades, uppger polisen på sin hemsida.

Det fanns inga poliser i bilen när skadegörelsen inträffade men det ställde till det för patrullen på andra sätt.

– Det blir ett obehag och det innebär att man kanske inte kan fortsätta med det arbetet man har eller åka till nästa uppdrag, säger polisens presstalesperson, Hans Lippens.

Söker vittnen till händelsen

Polisen kunde trots vittnesuppgifter inte gripa någon.

– Det var ett gäng småkillar enligt de uppgifter jag har. Det var allmänheten som ringde till oss vilket innebär att det måste varit någon som sett det, och är vi intresserade av att komma i kontakt med dem, säger Hans Lippens.

Polisen går ut i sociala medier

I ett inlägg på Facebook skriver polisen Halmstad och Laholm:

”För oss blir konsekvensen att vi får åka in och byta bil. Det tar lite tid men inget mer. Vi har gott om bilar. Men vad som är mer allvarligt är att vi kan inte svara på jobb om du eller någon annan behöver vår hjälp under tiden.”

De fortsätter:

”För vad du än gör mot oss kommer vi alltid finnas här för att hjälpa dig, vem du än är, när du än behöver oss. Så innan nästa sten lämnar din hand, tänk till på vem du egentligen förstör för. Vi kommer aldrig ge oss.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.