– Jag ser det som att det finns stor potential och efterfrågan hos kunder som gör att vi borde kunna få ut mer svenskt vildsvinskött, säger landsbygdsministern Jennie Nilsson (S) i klippet ovan. Foto: Casper Sewerin/SVT, Salim Alsabbagh/SVT

Landsbygdsministern om importen av vildsvinskött

Uppdaterad
Publicerad

Att Sverige importerar drygt 2 000 ton vildsvinskött årligen från andra EU-länder kritiseras av den svenska viltköttsbranschen. Landsbygdsministern vill nu titta på en eventuell svensk märkning för konsumenterna.

Landsbygdsministern öppnar i en intervju med SVT för att det kan bli nödvändigt med att införa en märkning av det inhemska vildsvinsköttet.

– Vi måste säkerställa att det finns tillräcklig information för konsumenten att göra ett medvetet val, vilket är ett vildsvin skjutet i Sverige, nära där du bor, säger landsbygdsministern Jennie Nilsson (S).

Hur landsbygdsministern ser på importen och hur hon resonerar kring att eventuellt begränsa den hör du i klippet ovan.

Vi söker kontakt med företag och andra som importerar vildsvinskött. Jobbar du med import av vildsvinskött? Vi vill höra dina erfarenheter. Givetvis har du rätt till anonymitet. Kontakta vår reporter casper.sewerin@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.