Klicka på klippet för att höra Infrastrukturminister Tomas Eneroth berätta hur reglerna kan komma att skärpas och vad det kan betyda för polisen och säljarna. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Ministern: Reglerna för elektriska enpersonsfordon kan skärpas

Uppdaterad
Publicerad

Nya elektriska enpersonsfordon som exempelvis elscooters kan komma att få ett skärpt regelverk. Transportstyrelsen har fått i uppdrag av Regeringen att analysera och ge förslag på eventuella regeländringar.

Regeländringarna som Transportstyrelsen ska presentera under våren 2021 kan konkret innebära att polisen får skarpare verktyg att ingripa mot buskörare och att reglerna kring fordonets konstruktion samt specifika trafikregler kan förändras.

Både trafikpolisen Hans Qvant och fatbike-säljaren Philip Svärd som SVT Nyheter Halland har intervjuat, säger att de vill se tuffare regler för vad säljarna ska behöva informera köparen om.

Förslaget välkomnas av Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) som säger att en sådan regleringen kan bli aktuell.

Klicka på klippet för att se inslaget med ministern som berättar om utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.