Polis undersöker ett område i Halmstad där en 16-årig pojke hittats död i en bäck. Foto: TT

Polisen vet 16-åringens dödsorsak

Uppdaterad
Publicerad

Det rättsmedicinska utlåtandet styrker polisens teori – att den 16-årige pojken i Halmstad dödades.

Den 10 maj i år hittades den 16-årige pojken död i en bäck i närheten av Frennarp i Halmstad.

Polisen har arbetat utifrån teorin att pojken dödats, och nu visar det sig att den rättsmedicinska undersökningen styrker teorin.

Mordet på Albin

– Vi har utgått från teorin att det rör sig om ett misstänkt mord. Genom det rättsmedicinska utlåtandet har vi nu blivit stärkta i den uppfattningen. Det innebär att vi driver vidare förundersökningen om misstänkt mord precis som tidigare, säger Cecilia Bergstén, chef för grova brotts-roteln vid länskriminalpolisen i Halland, i ett pressmeddelande.

Till en början utreddes händelsen som en fallolycka, men polisen bedömde snart att man inte kunde utesluta brott och började jobba utefter teorin att pojken blivit mördad. Närmare detaljer om dödsorsaken vill polisen inte gå ut med eftersom de omfattas av förundersökningssekretess.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Albin

Mer i ämnet