Larm om misstänkt föremål i Ullared – var kvarglömd pryl i paket från Gekås

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades under lördagskvällen om ett misstänkt föremål som hittats vid en busskur i Ullared. Enligt uppgifter till SVT Nyheter kunde man dock tidigt avlägsna föremålet från platsen, och polisen bekräftar nu att det på intet sätt är att betrakta som ett misstänkt föremål längre.

Enligt tidningen Aftonbladet, som var först med att rapportera om larmet, var det vakter på området som hittade föremålet under lördagskvällen. Polisen uppgav i ett tidigt skede att det var någon form av paket som hittats, och att man skickat en patrull till platsen för att ”frysa läget”.

Tidigt kom uppgifter till SVT Nyheter om att föremålet hittats vid en busskur, nära polisstationen i Ullared, och att det relativt snabbt kunde konstateras vara ofarligt. Polisen bekräftade saken vid klockan 21.55.

– Det var en kvarglömd vara från varuhuset Ullared som någon hade hittat vid en busskur, säger Sebastian Börjesson vakthavande vid polisregion Väst, och fortsätter:

– Ärendet är borta från mina skärmar nu.

Vad var det för något som hittats?

– En pryl som var kvarglömd, säger Sebastian Börjesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.