Polispatruller och polishelikopter jagade en misstänkt bil under natten. Det slutade med att bilen krockade in i ett staket. Foto: Casper Johansson/Google Maps

En person anhållen efter misstänkta mordförsöket i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Söndag kväll fick polisen larm om en knivskadad man vid Linehedsvägen i Halmstad. Polisen har inlett en förundersökning och en person är nu anhållen misstänkt för försök till mord.

Polisen larmades till Linehed vid 20-tiden på söndagen med anledning av att en knivskadad man fanns på platsen.

Under natten förkom en biljakt med koppling till ärendet. Polispatruller och en polishelikopter följde en misstänkt bil. Men jakten slutade snabbt då den misstänkta bilen krockade in i ett staket. En person frihetsberövades men krimjouren i Halland vill inte kommentera om det är samma person som nu är anhållen.

Har lämnat sjukhuset

Den knivskadade mannen fördes med ambulans till sjukhus. Enligt larmet rörde det röra sig om skador i bålen. Under måndagen kunde polisen berätta att det inte handlade om några allvarliga skador och att mannen har kunnat lämna sjukhuset.

Händelsen ska ha skett utomhus. Under söndagskvällen och natten till måndag genomförde polisen en insats i området.

Polisen har inlett en förundersökning med rubricering försök till mord.

En person anhållen

Under måndagsförmiddagen frihetsberövades en misstänkt man, och han är nu anhållen skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden, för försök till mord

Den anhållne är tidigare känd av polisen, enligt Jesper Koch, inspektör hos polisens krimjour i Halland.

– Nu jobbar vi på för fullt med sedvanliga åtgärder som teknisk undersökning av exempelvis kläder och ytterligare förhör, säger Jesper Koch.

Uppdatering 5 maj:

Mannen som är anhållen av polisen är känd av polisen sedan tidigare och hemmahörande i Halmstad. Enligt polisen ska han och offret inte ha någon tydlig relation till varandra sedan tidigare men det utreds om de på något sätt känner varandra.

Även offret, som är i 20-årsåldern, är känd av polisen sedan tidigare.

Polisen har hört målsägande, säkrat bevis och utfört flera husrannsakan, bland annat hos mannen som är anhållen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.