Polisen larmades om det misstänka mordförsöket strax före midnatt. Foto: Linus Kamstedt Lindholm

Två häktade efter misstänkt mordförsök i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

På lördagskvällen knivhöggs en man i 55-årsåldern i centrala Varberg. Polisen har gripit två personer som nu häktas misstänkta för mordförsök och misshandel.

Klockan 23:43 på lördagen kom larmet. På platsen hittade polisen en skadad man och de upprättade en anmälan om försök till mord. Mannen fördes till sjukhus och skadeläget ska vara allvarligt, men inte livshotande.

Nu begär åklagaren att häkta en kvinna i 25-årsåldern och en man i 20-års åldern, misstänkta för misshandel och mordförsök. Det var Hallands Nyheter först med att rapportera om.

– De är på sannolika skäl misstänkta för att ha begått mordförsöket tillsammans. Det är uppgifter från vittnen och målsägande i kombination med annan bevisning som lett fram till det här, säger åklagaren Aron Willhammar.

Aron Willhammar hade fram till onsdag klockan tolv på sig innan han behövde fatta ett häktningsbeslut. Tack vare bevisläget tog han beslutet redan under måndagen.

– Det är tidigt i utredning, men bevisläget är gott och då finns det ingen anledning att förhala arbetet, säger Aron Willhammar.

Omständigheterna kring mordförsöket är fortfarande oklara. Det ska ha skett på en plats utomhus med flera personer närvarande, men mer än så vill åklagaren inte gå in på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.