Storbranden i Falkenberg startade under natten till tisdagen. Foto: SVT

Misstänkt mordbrännare häktas

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsmorgonen häktades den man i 30-årsåldern som misstänks ligga bakom storbranden i Falkenberg.

Klockan nio på fredagsmorgonen inleddes häktningsförhandlingen i Varbergs tingsrätt. Efter knappt en timme kom rättens beslut att häkta den man i 30-årsåldern som misstänks ligga bakom den stora branden i Falkenberg. Han är i nuläget på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand.

Mannen greps under tisdagsmorgonen och anhölls senare samma dag. SVT Nyheter Halland har tidigare berättat att han har flera kopplingar till den nedbrunna byggnaden.

Branden i Falkenberg

Bestrider grov mordbrand

Den misstänkte mannen anser inte att han gjort sig skyldig till grov mordbrand.

– Han har bestridit ansvar för grov mordbrand men meddelar att han varit oaktsam och såvitt han vet så är det det som orsakat branden, säger mannen advokat Anders Ericson.

Hur mår han?

– Han mår mycket dåligt av detta, det är förfärligt det som hänt.

Vill inte ge detaljer

Åklagare Gisela Sjövall vill inte gå in på vad det är som gör att mannen misstänks för grov mordbrand.

– Av utredningsskäl så kan jag inte närmare gå in på detaljer. Men vår uppfattning är att han har gjort detta med uppsåt och tingsrätten har delat vår uppfattning eftersom han häktas på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Falkenberg

Mer i ämnet