Möte i Halland efter Reinfeldtattack

Publicerad

Moderaterna i Halland utesluter inte Hyltepolitikern Jerzy Golowkins efter hans utspel mot Fredrik Reinfeldt. Det är upp till nomineringskomittén i Hylte kommun i höst.

– Jag tycker han är helt fel ute, säger Michael Svensson, ordförande för moderaternas förbundsstyrelse i Halland.

Tillsammans med två sverigedemokrater kritiserade den moderata region- och kommunpolitikern och hyltebon Jerzy Golowkin statsminister Fredrik Reinfeldt för att vara odemokratisk om han vägrar samarbeta med Sverigedemokraterna. I en debattartikel i Hallandsposten igår gick han till attack mot Fredrik Reinfeldts Almedalstal, eftersom han där sa att han hellre lämnar över makten till en rödgrön regering än förhandlar med SD.

– Reinfeldt inte bara beter sig föraktfullt mot Sverigedemokraternas väljare, han negligerar dessutom de egna väljarnas åsikter som i vissa frågor ligger väldigt nära SD:s, skriver de i artikeln.

Riskerar förlora förtroende

Idag höll moderaternas ordförande i Halland ett möte med Jerzy Golowkin för att se vilka konsekvenser som bör tas. Enligt Michael Svensson, ordförande för moderaternas förbundsstyrelse i Halland så är inte uteslutning aktuellt, utan att det är upp till nomineringskomittén i Hylte i höst om de fortfarande vill nominera honom.

– Mitt förtroende för honom är naggat i kanten. Jag tror Jerzy själv kommer fundera på om han vill ställa upp i nästa val. säger Michael Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer