Det var stor närvaro av polis på platsen strax efter klockan 13 på tisdagen. Foto: SVT

Mordmisstänkta försätts på fri fot

Publicerad

Tre av de fyra personer som misstänks för mordet i Marbäck i början av 2018 har försatts på fri fot i väntan på dom. Den 25-årige man fortsätter dock att avtjäna ett tidigare straff på anstalt. Domstolens hävning av häktningen indikerar att det inte kommer att bli en fällande dom.

– Jag kommer att läsa domen när den kommer om 14 dagar. Vi vet ännu inte om de blir friade eller fällda. Det är klart att det är många indicier det handlar om och då är det alltid svårigheter. Jag får se hur domstolen resonerar innan jag beslutar hur jag ska gå vidare, säger Charlotte Östlund, kammaråklagare, till SVT Nyheter Halland.

Det var i slutet av fredagens förhandling i Halmstad tingsrätt som domstolen beslutade att häva häktningsbeslutet för tre av de fyra misstänkta och försätta dem på fri fot i väntan på dom. Något som med stor sannolikhet betyder att de inte kommer dömas för mordet på den man som hittades död i Marbäck i Simlångsdalen i januari. Den som fortfarande hålls i förvar är 25-åringen eftersom denne avtjänar ett straff för ett annat brott.  

Komplicerat bevisläge

Enligt åtalet misstänktes fyra personer, en 50-åring, en 25-åring och ett yngre tvillingpar för att tillsammans ligga bakom dödsskjutningen av offret. Samtliga har nekat till anklagelserna och deras försvarsadvokater har pekat på flera brister i bevisningen.

– Det är en indikation på att det gått väl. Jag trodde det skulle bli så här faktiskt . Det går troligtvis inte att fästa de misstänkta på brottsplatsen så får vi se om det blir en ny match i hovrätten. Det är en logiskt utgång med tanke på hur bevisningen sett ut i tingsrätten, säger Björn Hurtig, försvarsadvokat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Man hittades död utanför Halmstad

Mer i ämnet