Polisen sågade ner trädet och la upp filmen på sociala medier. Polischefen anmälde mannen för fördröjning och reklam av motorsågen. Foto: Privat

Motorsågspolisen varnas – fördröjde framkörningen till olycksplats

Uppdaterad
Publicerad

När polismannen larmades om en olycka valde han att åka hem och hämta en motorsåg, sen filmade han sig själv för sociala medier. Nu varnas han av ansvarsnämnden.

Det var i juli som polismannen fick larm om ett nedfallet träd på E6. Efter att han tagit en omväg hem postade han ett klipp på sociala medier där han sågar itu trädet och hashtaggar märket på motorsågen.

I november anmälde polismyndigheten i region Väst händelsen till polisens personalansvarsnämnd och yrkade på löneavdrag för polismannen. Man pekade då dels på att han fördröjt uppdraget, att han jobbat utan skyddsutrustning och att han gjort reklam för ett motorsågsmärke.

Fördröjningen innebar, enligt nämnden, att risken för allvarlig trafikolycka kvarstod längre än nödvändigt. ”Det ifrågasatta agerandet i övrigt föranleder ingen åtgärd”, skriver nämnden i sitt beslut.

Nedan ser du en del av den uppmärksammade insta-videon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen sågade nerträdet och la upp filmen på sociala medier. Polischefen anmälde mannen för fördröjning och reklam av mortorsågen. Foto: Privat

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.