Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Högskolan i Halmstad har gjort en studie som visar att tyngdtäcken kan hjälpa barn med adhd och sömnproblem. Men det ändrar inte MTP-rådets rekommendationer. Hör mer i klippet ovan. Arkivbild. Foto: Ingvar Karmhed / SvD / TT

MTP-rådet: Patienter får fortsätta betala tyngdtäcken själva

Uppdaterad
Publicerad

För två år sedan beslutade region Halland att sluta förskriva tyngdtäcken till personer som lider av oro och sömnbesvär, eftersom det enligt Medicintekniska produktrådet (MTP-rådet) inte fanns tillräckligt med forskning på tyngdtäckenas effekt.

Men trots att det nu kommit ny forskning ändrar inte MTP-rådet sina rekommendationer.

Se MTP-rådets svar till SVT Nyheter Halland i klippet ovan.

Högskolan i Halmstad kom nyligen ut med en studie som visar att tyngdtäcken kan vara ett hjälpmedel för barn med adhd och sömnproblem.

Men det ändrar inte MTP-rådets rekommendationer om att regionerna inte ska förskriva tyngdtäcken.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En ny studie visar att tyngdtäcke kan vara ett hjälpmedel för barn med adhd som sover oroligt. Hör projektledaren Ingrid Larsson berätta mer om studien i klippet. Foto: Jenny Olsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.