Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det känns vackert som en frostig nyponros, säger My Feldt när hon håller i sitt diplom. Foto: Kristian Åkergren/SVT

My Feldt är årets hallänning: ”Trodde aldrig jag skulle bräcka Per Gessle”

Uppdaterad
Publicerad

Så här reagerar konditorn och tv-profilen My Feldt när hon får utmärkelsen Årets halllänning 2021.

– Jag trodde aldrig jag skulle bräcka Per Gessle på nåt.

My Feldt är uppvuxen i Laholm och bor i dag i Oskarström. Hon driver konditori i Halmstad och har under hösten varit aktuell i SVT-programmet Bäst i köket.

Utmärkelsen Årets hallänning 2021 delades ut på Halmstad arena under torsdagsmorgonen.

Nominerade var även Per Gessle, komikern Annika Andersson, journalisten Jennifer Wegerup och kökschefen Filip Gemzell nominerade i år.

Bakom priset Årets hallänning ligger Marknadsföreningen i Halland och det är tredje gången det delas ut. Tidigare år har förbundskaptenen i fotboll, Janne Andersson, och tidigare Gekås-vdn, Boris Lennerhov vunnit.

I klippet ser du My Feldt reagera på utmärkelsen.

Motivering Årets hallänning 2021

Energisk superkonditor och tv-profil som lockar mängder med matturister till Halmstad via sitt fantastiska bageri. Nominerats till årets bageri i flera år. Genom hårt arbete i kombination med konstnärsskap har hon överlevt pandemin, utvecklat och skapat nya arbetstillfällen. My sprider glädje i tv-programmet Bäst i köket, på instagram och som kund känner man sig alltid välkommen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.