Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Boris Lennerhov med priset i hand utanför Halmstad teater. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Ullaredsprofilen Boris Lennerhov blir Årets hallänning 2020

Uppdaterad
Publicerad

Han är född och uppvuxen i Småland, bor i Skåne – och blir nu Årets Hallänning. Se Boris Lennarhov, vd för varuhuset Gekås i Ullared, reagerar på utmärkelsen som delas ut för andra året.

Utmärkelsen Årets hallänning instiftades förra året och är ett samarbete mellan Marknadsföreningen Halland och lokalmedierna Hallandsposten och Hallands nyheter.

Övriga nominerade 2020 var Per Gessle, musiker, Frida Stranne, statsvetare, Thomas Peterson, komiker, Olivia Schough, fotbollsspelare, Jörgen Persson, bordtennisledare, och Josefin Johansson, komiker.

Starta videoklippet för att se hur Boris Lennerhov reagerar på utmärkelsen som Årets halläning 2020.

MOTIVERING/ ÅRETS HALLÄNNING 2020

”Välkänd och framgångsrik VD för Skandinaviens största varuhus och besöksmål Gekås Ullared. En imponerande resa som tagit företaget från 1 till 5 miljarder i omsättning och 5 miljoner besökare varje år. För sina betydande insatser har han tilldelats den ärofyllda Konungens medalj.

Boris står stadigt med fötterna på jorden och blev snabbt en omtyckt profil i reality-serien Ullared. Han tar sig alltid tid att prata både med anställda och besökare samt är uppskattad för sitt brinnande engagemang och stabila ledarskap i både med- och motvind. Sistnämnda har han verkligen fått visa prov på under pandemin det här året och företagets värsta kris någonsin.

Efter 20 år kan Boris vid årsskiftet lämna VD-posten med flaggan i topp. Men med sitt stora engagemang för många halländska företag lär han inte bli rastlös som pensionär utan kommer fortsätta sätta Halland på kartan.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.