Snart 14-åriga hunden Nicky brukade vara lekfull för sin ålder, berättar matte Alexandra Olsson. Men efter händesen utanför mataffären är han sig inte lik. Foto: Privat

Nicky bands fast i tassarna utanför affär

Uppdaterad
Publicerad

Alexandra Olssons mamma knöt fast dotterns hund utanför affären i Varberg och gick in för att handla.

När hon kom ut låg Nicky på marken med kopplet surrat runt alla tassar och runt halsen.

– Han hade svårt att andas och låg i en pöl av sitt eget kiss, säger Alexandra Olsson.

Söndagsjobb stod på schemat för Alexandra Olsson i Varberg. Hon lämnade hunden Nicky till sin mamma, som tog honom och Alexandras mormor med sig till mataffären.

De knöt fast west highland-terriern utanför när de gick in för att handla. Efter ungefär tjugo minuter kom de ut igen, och fann Nicky på marken. Kopplet var knutet runt hans tassar – framtassarna ihop och baktassarna likaså – och snurrat runt hans hals.

– Det tog flera minuter för mamma att få loss honom, berättar Alexandra Olsson.

– Han hade svårt att andas och var så rädd att han låg i en pöl av sitt eget kiss. Han kunde inte gå hem själv, för han darrade som ett asplöv.

Åkte rullstol hem

Mormodern, som sitter i rullstol, fick ha Nicky i famnen på väg hem.

– Jag hamnade i chock först när mamma ringde. Sen började jag storgråta och åkte från jobbet, berättar Alexandra.

– Jag anser att det här är djurplågeri. Om man kan göra så här mot ett oskyldigt djur, då kanske man kan göra samma sak mot ett barn. Eller en vuxen.

Nicky fick inga fysiska skador, men Alexandra berättar att han inte är sig lik.

– Han har varit glad och lekfull för sin ålder, men nu är han inte samma glada vovve som förut. Det värker i hjärtat att se honom så, jag älskar honom lika mycket som folk älskar sina barn.

Vittnen saknas

Alexandra har anmält händelsen till polisen, som inte har fått in några vittnesmål. Enligt Alexandras mamma var det knappt något folk utanför affären, och det finns heller inga övervakningskameror där.

– Det viktigaste nu är att det kommer ut till folk, säger Alexandra.

Hon har gjort ett inlägg om händelsen som har fått stor spridning på sociala medier.

– Det här ska absolut inte få hända igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.