Vägen är helt dränkt och boende får använda båt. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Nissan har svalt husets tomt – boende åker båt till land

Uppdaterad
Publicerad

I snitt vart femtionde år utfärdar SMHI en klass 3-varning för extremt höga flöden i vattendrag. Nu har de gjort det i Nissan och Lagan.

Det är just nu extremt höga vattenflöden i Nissan och Lagan, så extrema att SMHI har utfärdat en klass 3-varning. Befinner du dig längs vattendragen förstår du varför. Mellan Åled och Sennan har vägen och tomten till ett hus dränkts av Nissan, boende tvingas använda båt för att ta sig till land.

Klicka på klippet för att se huset som ser ut att ligga i Nissan.

Här råder klass 3 varning för extremt höga flöden

Lagan från sjön Kösen ned till havet och Nissan från Hyltebruk till havet. ”Flödet är stigande och väntas kulminera inom några dagar”, skriver SMHI på sin hemsida. ”Extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem. Klass 3 är den allvarligaste varningsklassen för höga flöden.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höga vattenflöden i Halland

Mer i ämnet