Toaletterna längs kusten i Falkenberg förblir stängda tillsvidare. Foto: Nora Lorek/TT

Nödiga strandbesökare får hålla sig – Falkenberg återöppnar inte toaletterna

Publicerad

700 namnunderskrifter räckte inte för att få tillbaka strandtoaletterna. Kommunen hänvisar till ekonomiska och hållbarhetsskäl.

Det var i början av sommaren som kommunen beslutade att ta bort sju torrtoaletter från kommunens kust. Beslutet väckte ett e-förslag som fick stöd av 700 namn, men det blev ändå ett nekande beslut i kultur- fritids och tekniknämnden.

– I enlighet med våra nya riktlinjer och budgetbeslut, kommer vi inte att sätta tillbaka de stängda toaletterna och soptunnorna. Det är också en del av vår strävan att säkerställa att våra resurser används effektivt, säger Rebecka Kristensson (S) ordförande i nämnden i ett pressmeddelande.

Falkenbergs kommun menar att de kommer fortsätta följa och utvärdera användningen av badplatsen för att garantera den servicenivå som finns i enlighet med liggande riktlinjer.

Så här lät det i somras när vi rapporterade om toalett-situationen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Häng med Barbro Jarl på skräpjakt i naturen och hör ordförande i kultur-, fritids- och tekniknämnden, Rebecka Kristersson (S) om var man ska uträtta sin behov när det inte finns en toalett längre. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.