Så här ser den ut – våffelsemlan. Eller varför inte, semmelvåfflan? Foto: Skårs gård

Nu är den här: våffelsemlan

Uppdaterad
Publicerad

Wienersemla, prinsessemla, chokladsemla, semmel-wrap, tacosemla... listan på olika semmelvarianter kan göras lång. En del kanske föredrar en traditionell semla, andra är mer våghalsiga. Nu har i alla fall en helt ny variant gjort intåg i Halland: våffelsemlan!

Den 28 februari är det fettisdagen. Men redan i helgen serveras för första gången våffelsemlan på Skårs gård i Fjärås.

En våffelsemla är alltså precis vad det låter som att det är: en våffla med vispad grädde och mandelmasseröra.

Eva-Marie Ivarsson, en av ägarna till gården, kom på idéen och är på gott humör på fredagkvällen, dagen före premiären.

Hur kom du på det här?

– Det kom bara till mig, jag vet inte. Kanske för att vi inte har något bageri här och därmed ingen möjlighet att baka egna semlor.

”Faktiskt jättegott”

Vad säger du till dem som tycker att man gör bäst i att hålla sig till en traditionell semla?

– Jag säger att de ska se det här som en rolig grej.

Hur serveras den?

– Vi ställer fram en skål med grädde, en med mandelmasseröra och en med våffelsmet så får man göra sin egen semla. Vi tycker om när folk aktiverar sig och gör saker själva.

Har du smakat, var det gott?

– Det var faktiskt jättegott. Det smakar... våfflor och semlor!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.