Efter att föräldrar slagt larma gör nu Skolinspektionen en riktad tillsyn. Foto: SVT

Skolinspektionen granskar Knäredsskolan

Uppdaterad
Publicerad

Idag inleder Skolinspektionen en riktad tillsyn mot Knäredsskolan. Under två dagar ska myndigheten granska arbetet med allt från styrningen av skolan till hur man jobbar med särskilt stöd.

Som vi tidigare berättat har föräldrar till elever i en klass på skolan larmat om en ohållbar skolsituation med våld, hot och trakasserier. En den föräldrar har gått så långt att de håller sina barn hemma. Totalt har det sen augusti kommet in sex anmälningar till Skolinspektionen gällande Knäredsskolan.

– Undervisningen, trygghet och studiero är det områden som är specifikt utpekade utifrån anmälningsärendena. Vi kommer fördjupa oss i dem, säger Lena Lindh på Skolinspektionen.

”Beslutet prioriteras”

Efter att tillsynen är gjord kommer det ta upp till 30 dagar innan skolan och Laholms kommun får ett beslut med de eventuella brister myndigheten sett.

– Sen får huvudmannen några månader på sig att åtgärda de här bristerna beroende på vilken typ av brist det är och sen följer vi upp att de här åtgärderna blir av. Vi kommer att anstränga oss för att prioritera ett sånt här beslut så snart som möjligt,  säger Lena Lindh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.