Sofia Westermark, tillträdande bataljonschef, ser fram emot att ta emot sitt första gäng värnpliktiga redan i sommar Foto: SVT/Marcus Alakangas

Nu muckar rekryterna – en månad tidigare

Uppdaterad
Publicerad

På grund av pandemin har rekryterna vid Luftvärnsregementet i Halmstad inte haft möjlighet att åka hem till nära och kära. Under elva veckor i rad har de i stället delvis fått tjänstgöra under helger. Men det innebär också att de värnpliktiga under torsdagen fick sluta – en månad tidigare.

I vanliga fall får rekryterna åka hem under vissa helger men på grund av coronaviruset har det sett annorlunda ut.

– De har fått göra en längre period här utan att få resa hem. Under den perioden har de haft begränsningar över hur nära man får vistas varandra, ökad hygien och delning av matsalstider bland annat, säger Sofia Westermark, tillträdande bataljonchef.

Hon ser fram emot att ta emot sitt första gäng värnpliktiga redan i sommar.

I klippet ovan berättar Ronja Lundberg om hur den sista tiden i lumpen har varit under pandemin och hur det nu känns att lämna LV6.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.