• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Kommunpolitiker har kallat till möte om skadegörelse på Håsten. Natten till fredagen inträffade på nytt en bilbrand i området. Foto: TT arkiv/SVT

Ny bilbrand på Håsten i natt

Uppdaterad
Publicerad

Ledande Varbergspolitiker har kallat till extrainsatt möte på grund av eskalerande skadegörelse på Håsten. I natt brann det i stadsdelen igen.

Räddningstjänst och polis larmades till bostadsområdet Håsten i Varberg klockan 03.22 natten till fredagen.

En bil brann och eldslågorna ska ha spridit sig till ytterligare tre bilar i närheten, uppger polisen på fredagsmorgonen.

Orsaken till branden är inte klarlagd, men polisen rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand. Ingen är gripen.

Toppolitiker kallar till möte

Bilbränder och annan skadegörelse har ökat den senaste tiden på Håsten i Varberg, menar kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M) som på måndag kallar ihop den politiska ledningen till ett extrainsatt möte om utvecklingen i bostadsområdet.

– Det har varit oroligt på Håsten. Jag tycker att det är viktigt att vi inte låter det eskalera. Det är viktigt att reda ut och göra de insatser som behövs för att få ordning på det, sa hon till SVT Nyheter Halland tidigare i veckan.

Men Varbergs lokale polischef Stefan Yngstrand delar inte kommunpolitikerns bild av området som extra utsatt av skadegörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.