Stefan Yngstrand, lokalpolisområdeschef i Varberg, är glad över att kommunen engagerar sig för problem med skadegörelse. Foto: SVT/Polisen

Kommunledningen diskuterar åtgärder efter bilbränder på Håsten

Uppdaterad
Publicerad

Under en månads tid har flera bilar brunnit på Håsten. Nu ska kommunledningen diskutera vad som kan göras för att inte låta skadegörelsen öka.

Vid två tillfällen i februari har bilar brunnit på Håsten i Varberg. För att inte skadegörelsen ska fortsätta och bli värre väljer kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M) att kalla till möte för att diskutera hur situationen ska hanteras.

– Det har varit oroligt på Håsten. Jag tycker att det är viktigt att vi inte låter det eskalera. Det är viktigt att reda ut och göra de insatser som behövs för att få ordning på det, säger hon.

Mötet ska hållas på måndag.

Gläds över initiativet

Stefan Yngstrand, som är lokalpolisområdeschef i Varberg, menar att Håsten inte är ett speciellt utsatt område och att brottsfrekvensen inte är högre där än någon annanstans i Varberg. Trots det uppskattar han att kommunen tar det som händer där på allvar.

– Vi inom polisen är jätteglada att engagemanget finns inom kommunen och ute i samhället. Vi är väldigt tacksamma för att vi har kommit så långt och tar gemensamt ansvar för problemet. Det är fantastiskt bra!

Gemensam ansträngning

Att föra gemensamma diskussioner kan göra att problemen minskar.

– Ofta är det något vi kan göra, något kommunen kan göra och ytterligare något någon annan kan göra. Det blir mer heltäckande och en bättre effekt, säger Stefan Yngstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.