Räddningstjänsten arbetar med att släcka en av nattens bränder – denna i ett garage på Söderlyckan i Varberg. Foto: Lennart Benson

Misstänkt anlagda bränder på tre platser i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

Under natten har både fordon och ett garage brunnit på tre platser runt om i centrala Varberg. – Vi misstänker att samtliga bränder är anlagda, säger polisens vakthavande befäl till SVT Nyheter Halland.

Vid klockan två på natten kom det första larmet, då brann det i en garagelänga på Söderlyckan i Varberg.

– Det brann mest i fasaden och branden var ganska snabbt kontrollerad, säger Andreas Karlsson, inre befäl på räddningstjänsten.

Under två timmar deltog elva personer från räddningstjänsten i släckningsarbetet.

”Något oroligt på gång”

Vid halv fyra-tiden fick räddningstjänsten ännu ett larm, denna gång var det en släpkärra som brann i Brearedsområdet.

– Det kändes som att det var något oroligt på gång, säger Andreas Karlsson, inre befäl på räddningstjänsten.

Väl på plats hade privatpersoner redan påbörjat släckningsarbetet.

– Branden på släpet var liten, och det blev knappt några skador. Men även den är misstänkt anlagd, säger Göran Karlbom, polisens vakthavande befäl.

Sex stycken bilar i brand på Håsten

Strax före klockan halv sex på onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en övertänd bil på en parkering på Håsten – även den misstänkt anlagd.

På platsen hade sex stycken bilar fått olika grader av skador genom branden. Räddningstjänsten räknar med att lämna platsen kring halv sju-tiden på onsdagsmorgonen.

Enligt polisen ska ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.