Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan berättar Stefan Pålsson (S) ordförande för kommunstyrelsen i Halmstad. Foto: SVT

Ny mötesplats på Andersberg föreslås i Ansvar för Halmstads budget

Uppdaterad
Publicerad

Ny mötesplats och idrottsanläggning på Andersberg, närmare fyra miljarder kronor på skollokaler och 122 miljoner kronor på klimatanpassningsåtgärder. Det är några av de investeringar som Ansvar för Halmstad föreslår i sin budget för Halmstad de kommande fem åren.

Budgeten presenterades under fredagen och innehåller investeringar på 10,8 miljarder kronor.

– Det är en väldigt omfattande budget som läggs i ekonomiskt svåra tider. Det här innebär att vi får ett minus i budgeten men vi hoppas på ett bättre ekonomiskt läge om några år, säger Stefan Pålsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Halmstad.

Valet 2022 Halland

Vad händer om det ekonomiska läget inte förändras?

– Vi har tidigare avsatt pengar som går att använda. Prognosen säger att kostnaderna ska återgå till det normala, om det inte bli så är kommunens kostym för stor och då handlar det om att man måste göra nedskärningar. Det är inte långsiktigt hållbart att gå minus med kommunens budget, säger Stefan Pålsson (S).

I klippet ovan svarar kommunstyrelsens ordförande Stefan Pålsson (S) på tre frågor om den nya budgeten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Halland

Mer i ämnet