Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har haft en del strul och bråk”, säger Micael Nilsson (S) vice ordförande teknik- och fritidsnämnden om orsaken till att vårdnadshavare till hösten måste ge sitt godkännade med bank-id. Foto: SVT

Efter bråk på Arenabadet i Halmstad – kräver bank-id för ensambadande ungdomar

Uppdaterad
Publicerad

Bråk och stök på Arena Bad har fått Halmstad kommun att agera. Till hösten måste föräldrar ge sitt godkännade med bank-id för att barn och ungdomar i åldern 12-17 år ska få vistas själva på badet.

Genom att verifera med bank-id, på plats eller hemifrån, intygar vårdnadshavaren att barnet är simkunnigt och ska följa badets regler.

– Det här är ett jättebra sätt för att undvika bråk och strul. Vi har tidigare fått tillkalla polis och väktare, och det här sättet har funkat bra i Malmö som fått goda resultat, säger Micael Nilsson (S) vice ordförande teknik- och fritidsnämnden.

Starta kilppet för att se nämndordföranden berätta mer om beslutet och vad det innebär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.