Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alla mellan 12 och 17 måste legitimeras med bank-id. I klippet ger Liv, 15 år, sig på att registrera sig. Foto: Anton Johansson/SVT

Nya badhusregler i Halmstad – barn måste legitimera sig med bank-id

Uppdaterad
Publicerad

Utan bank-id blir det inget bad. Från och med den 2 maj måste alla barn mellan 12 och 17 år och deras föräldrar legitimera sig med bank-id för att få inträde på Halmstad Arena Bad.

Detta ska göra det lättare för personalen att komma i kontakt med föräldrar om något skulle hända eller om barnet inte följer de regler som finns på badhuset.

– Det blir ökad säkerhet för både besökare och för personalen, säger badhuschefen Lovisa Aldrin.

Det hela fungerar genom att vårdnadshavare fyller i barnets personuppgifter genom en länk eller qr-kod och skriver under med bank-id. Därefter sparas barnets uppgifter i badhusets system tills dagen det fyller 18.

Beslutet om att genomföra åtgärden kom redan förra sommaren. Svårigheter att genomföra det hela tekniskt har dock dröjt tills nu.

I klippet berättar badhuschefen, Lovisa Aldrin, hur det ska genomföras praktiskt på Halmstad Arena Bad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.