Foto: Bildbyrån/SVT

Johan Oremo ska hjälpa HBK säkra kontraktet

Publicerad

Med halva serien spelad ligger Halmstads BK på kvalplats med sex poäng upp till säker mark. Nu laddar klubben om inför lördagens revansch mot Sundsvall. Till sin förstärkning har man nyförvärvet Johan Oremo som tidigare i veckan blev klar för klubben.

– Det ska bli otroligt roligt att spela i allsvenskan igen. Jag har längtat tillbaka, säger han.

Johan Oremo kommer närmast från Gefle IF, en klubb som har haft det motigt den senaste tiden. Klubben åkte ur Allsvenskan i fjol och ligger nu sist i Superettan.

– Vi åkte ur förra året och det är tungt, man fick motivera sig själv att spela i Superettan. Men nu fick jag chansen att spela i allsvenskan igen och det var inget jag tvekade på, säger Johan Oremo.

I år har anfallaren gjort sex mål på tolv matcher och hoppas kunna hjälpa HBK att ta sig ur den allsvenska bottenstriden.

– Det innebär framför allt en väldigt hård konkurrens bland våra offensiva spelare. Johan Oremo har ett gott CV med bra poängsnitt. Och det är en spelare som har erfarenhet, säger tränare Igor Krulj.

”Vi ska fixa det här”

Den första halvan av säsongen har varit tuff för Halmstads BK. På 15 matcher har klubben bara lyckats få en vinst. Och inför andra halvan av allsvenskan ligger klubben på kvalplats.

Det är sex poäng upp till fast mark nu, hur känner ni inför att klara er i allsvenskan?

– Vi har väldigt stor tro och hopp. Men samtidigt gäller det att offra sig och visa att vi ska vara kvar. Då gäller det, annars får du inget tillbaka. Vi är väldigt sugna på att ta det här, full respekt för alla andra lag, men vi ska fixa detta, säger Igor Krulj.

Det är HBK-dagen på lördag också, samtidigt som matchen mot Sundsvall, hur viktigt är stödet från fansen i det här läget?

– Det är väldigt viktigt. Det är för fansen och supportrarna som vi spelar. Vi behöver deras stöd i ryggen, säger Igor Krulj.

Matchen mellan Halmstads BK och GIF Sundsvall spelas på lördag klockan 16.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.