Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi ser oroande tecken på att det finns droger i vår kommun på ett sätt som vi inte upplevt tidigare, säger Tobias Carlsson (L). Hör hur det nya teamet ska skydda unga mot detta. Foto: TT/privat

Nytt insatsteam ska hejda knarket bland ungdomar i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

Oron över knarkets spridning har fått Varbergs styrande politiker att ta till nya metoder. När drogerna uppsöker ungdomarna ska det nya Uppsökande teamet vara närvarande.

– Vi vill stämma i bäcken så tidigt som möjligt, säger Tobias Carlsson (L), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen i Varberg.

Projektet ska vara närvarande i miljöer där barn och unga vistas både under skoltid och på fritiden samt i offentlig och digital miljö.

Arbetet ska bedrivas i samverkan mellan Socialförvaltning och Polis, tillsammans med Förskole- och grundskoleförvaltningen, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen och Kultur och fritidsförvaltningen. Även föreningar från civilsamhället ska medverka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.