Foto: SVT

Nytt rekord för Halmstads Band Aid

Uppdaterad
Publicerad

Förra året genererade Halmstadmusikernas insamling 18.000 kronor till Musikhjälpen. Målet i år var att slå det rekordet – och det har man lyckats med.

– Insamlingen gick jättebra, säger musikern Micke Ek, en av arrangörerna.

SVT Nyheter Halland har tidigare berättat om insamlingen som nu görs för fjärde året i rad. I år spelades låten ”One of us” in av olika artister och musiker som har kopplingar till Halmstad. Låten är skriven av Hooters-sångaren Eric Bazilian, och han bidrog till inspelningen med ett gitarrsolo.

Musikhjälpen i Örebro

Rekordbelopp i år

Låten lades ut på Youtube och för varje visning skänkte olika företag en krona. Den insamlingen avslutades under fredagskvällen. Utöver det har det även samlats in pengar via en digital insamlingsbössa. Under söndagseftermiddagen var summan uppe i strax över 30.000 kronor.

– Det känns helt fantastiskt. Vi har fått väldigt mycket uppskattning. Vi har gjort det som vi tycker om att göra och att det kan hjälpa andra känns jättebra, säger Micke Ek.

Blir det en ny insamling nästa år?

Jajamensan, det är klart det blir det. Vi har redan börjat planera för det.

Kan du avslöja vilken låt det blir då?

– Nej, det är hemligt.

Halmstadmusikernas insamling avslutas samtidigt som Musikhjälpen under söndagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen i Örebro

Mer i ämnet