Foto: Privat/SVT

De samlade in 160 000 kronor till barn i krig

Uppdaterad
Publicerad

Det var många som engagerade sig under Musikhjälpenveckan i Örebro. Många elever i olika åldrar hjälptes åt att samla in pengar till insamlingen. Tillsammans kunde två gymnasiekolor samla in omkring 160 000 kronor.

Elever från Yrkesgymnasiet och Thoren Business School, TBS, i Örebro engagerade sig på olika sätt för att samla in pengar till Musikhjälpen och temat barn i krig har rätt till skola.

– Eleverna hade bland annat en bytardag med auktion och dessutom en UF-mässa till förmån för krigets barn, säger Ebba Feldt, kommunikatör vid TBS i Örebro i ett pressmeddelande.

Också grundskolorna i Örebro samlade in en rejäl slant till Musikhjälpen. Tillsammans fick de ihop 350.000 kronor.

”En riktigt häftig resa”

Skolorna har arbetat med projektet under de senaste månaderna och fått ansvara för allt från planering till genomförande.

– Att arbeta med Musikhjälpen har varit en riktigt häftig resa, eleverna har löst alla problem längs vägen och projektet har gett oss alla, både elever och lärare, en otrolig erfarenhet, säger Henrik Arnesten, stolt lärare från Thoren Business School Örebro i ett pressmeddelande.

Serverade mat

Eleverna hjälpte också till att servera mat på Stortorget i Örebro.

Där pratade vi bland annat med representanter från initiativet Skräpmat, där mat lagades av restprodukter från olika butiker i staden och serverades antingen gratis eller till det pris förbipasserande själva ville betala. SVT Nyheter Örebro passade på att kolla läget i mattältet i samband med Musikhjälpen. Se mer från vår direktrapportering i klippet nedan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Musikhjälpen i Örebro

Mer i ämnet