Foto: Jennie Wahlgren / SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

”Tror vi alla är lite i chock”

Uppdaterad
Publicerad

Musikhjälpen 2016 är över. I går klev programledarna ut ur buren och ett dubbelrekord firades på Stortorget i Örebro, både gällande summan som samlades in men också antalet engagemang under veckan.
– Det är otroligt många känslor, säger projektledaren Robert Frisk.

När programledarna Kodjo Akolor, Josefine Jinder och Pelle Almqvist klev ut ur buren på söndagen hade runt 49 miljoner kronor samlats in. Ett nytt rekord för Musikhjälpens insamling.

– Det är otroligt många känslor. Man känner sig lite tom, men framförallt väldigt glad och lättad att det gick så bra. Och lättad över att så många människor i hela landet ville vara med, och framförallt att så många människor här i Örebro slöt upp under veckan. Det har ju inte varit tomt någon gång på det här torget. Det har varit en fantastisk vecka, summerar Robert Frisk.

Han är projektledare för Musikhjälpen på Sveriges Radio. Att insamlingen skulle landa på en rekordsumma i år hade han inte vågat hoppas på.

– Jag tror att vi alla är lite i chock. Vad var det som hände? Hur kunde det bli så här mycket?

Dubbelrekord

Rekord blev det också i antal engagemang.

– Det har varit så otroligt mycket kärlek här på torget. Alla här i Örebro har verkligen gett kärlek till programledarna. Jag tycker att Örebro verkligen har visat att man har tyckt att det har varit kul, och att man har velat vara med och engagera sig.

Nu väntar julledigt. Sedan börjar planeringen inför nästa år där det ska bestämmas vilket tema Musikhjälpen ska ha, vilken stad den ska vara i och vilka programledare som ska låsas in i buren.

– Det enda som är säkert är att vi kommer ha en glasbur, någonstans på ett torg i december 2017, avslutar Robert Frisk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Musikhjälpen i Örebro

Mer i ämnet