Högskolan i Halmstad är ett av de lärosäten där antalet antagna studenter ökar till höstterminen. Foto: Anders Andersson/SVT

Ökning av antagna studenter

Uppdaterad
Publicerad

Högskolan i Halmstad är ett av de lärosäten där antalet antagna studenter ökar till höstterminen. 8 908 personer har antagits till ett program eller en kurs. Det är en ökning med 1 107 personer, jämfört med förra årets antagning.

– Det är väldigt många personer och det är roligt att siffran ökar. Det är ett sorts mått på att vi är ett fortsatt populärt lärosäte, säger Selma Sedelius, kommunikationschef på Högskolan i Halmstad. 

För högskolan är det viktigt att studenter får ett boende, så att de kan studera i Halmstad.

– Bostadsfrågan är avgörande för att studenter ska kunna tacka ja till sin studieplats, säger Selma Sedelius. 

Ny kurs lockar många

Enligt högskolan är den enskilt största anledningen till ökningen av antalet antagna studenter, en ny webbaserad distanskurs, Projektledning och projektarbete, med 700 antagna och 351 reserver.

– Vi ger flera distanskurser och vi vet av erfarenhet att de lockar väldigt många sökande. Sedan vet vi också att det inte alltid är så många som kommer hela vägen till registrering som starta kursen och ännu färre som faktiskt slutför den, säger Selma Sedelius.

I klippet ovan kan du höra kommunikationschefen berätta vad som kan locka studenter till högskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.