Högskolan i Halmstad är ett av de lärosäten där antalet antagna studenter ökar till höstterminen. Foto: Anders Andersson/SVT

Ökning av antalet antagna till Högskolan i Halmstad

Publicerad

Antalet antagna till Högskolan i Halmstad ökar. Efter torsdagens första antagningsbesked är det drygt 350 fler som antagits jämfört med förra året. Selma Sedelius, kommunikationschef på högskolan, tror att ökningen beror på utbudet av fristående kurser samt antalet platser har ökat.

– Vi har flera nya kurser som får många sökanden. Till exempel har vi en ny kurs i Humaniora som antagit runt 200 personer, säger Selma Sedelius.

Den största ökningen skedde dock förra året, då antalet antagna ökade med runt 15 procent, jämfört med årets fyra procent.

– Då ökade vi jättemycket, men vi kan ju se att det är en uppåtgående trend, säger Selma Sedelius.

Fler förstahandssökande

Hon säger att antalet personer som sedan faktiskt tackar ja, börjar och sedan slutför utbildningen sannolikt kommer att vara lägre. Men att det i år är fler som sökt kurserna på Högskolan i Halmstad i första hand.

Totalt har 9261 personer fått besked om att de är antagna i Halmstad under torsdagen. Sista dag för att tacka ja till utbildningen är den 26 juli.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer