Jerker Jacobson (M) lämnar sina politiska uppdrag med omedelbar verkan. Foto: Privat & Kristian Åkergren/SVT

Ordförande för Moderaterna i Laholm avgår i protest mot petning av Norrman

Uppdaterad
Publicerad

Ordförande för Moderaterna i Laholm, Jerker Jacobson, avgår med omedelbar verkan. Det rapporterar Hallandsposten. Anledningen är fullmäktigegruppens petning av partiets listetta Roland Norrman, ett agerande som Jacobson inte tänker acceptera.

– De har behandlat honom förjävligt, säger han till Hallandsposten.

Det var under onsdagen som Jerker Jacobson (M), fram till idag ordförande i Moderaternas partiförening i Laholm samt vice ordförande för kommunala fastighetsbolaget Laholmshem AB och Kommunfastigheter AB, begärde att bli entledigad från sina uppdrag med omedelbar verkan.

Orsaken är personstriden inom Moderaterna om vem som ska leda fullmäktigegruppen och i förlängningen bli kommunstyrelsens ordförande.

Valet 2022 Halland

”Av respekt för mina väljare”

När SVT Nyheter Halland når Jerker Jacobson är han märkbart irriterad.

– Det är av respekt för mina väljare jag har valt att hoppa av. De hade aldrig valt mig om jag stöttat sådana här upptåg som den nya gruppledaren håller på med, säger Jerker Jacobson.

Listettan ställd åt sidan

På Moderaternas valsedel till kommunvalet i Laholm stod Roland Norrman som partiets listetta. Han fick även flest personkryss, runt 200. Men efter valet har Norrman ställts åt sidan. Fullmäktigegruppen röstade i måndags i stället fram Eric Semb som gruppledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Halland

Mer i ämnet