Orsaken ska vara konflikter och bränder på flera toaletter. Foto: SVT

Ordningsvakt kallas in efter oroligheter på Örnaskolan

Uppdaterad
Publicerad

På Örnaskolan har ledningen nu valt att ta in en ordningsvakt under en period. Anledningen ska vara att det varit oroligheter på skolan i form av konflikter och två bränder på skolans toaletter under veckan. Information om detta har skickats ut i ett informationsbrev till föräldrar från rektorn Pär Henriksson.

Rektorn skriver att den senaste tidens händelser har skapat ”en känsla av olust hos både elever och personal” och att alla som vistas på skolan har rätt till en lugn skol- och arbetsmiljö. Enligt Pär Henriksson har ordningsvakten funnits på plats sedan i tisdags.

– På denna korta tiden så har det blivit lugnare. Syftet är dels förebyggande men det har också ett signalvärde att vi tar situationen på allvar, säger han.

Måste få respekt för varandra

Om ordningsvakten kommer finnas kvar efter påsklovet, som är nästa vecka, vet han inte än. Men han menar att den långsiktiga lösningen på problemen är att prata mer om värdegrundsfrågor.

– Lösningen måste vara att eleverna ska få en större respekt för varandra och personalen, säger Pär Henriksson.

Han säger att det varit oroligt av och till under hösten och vintern och att de nu har ett elevteam som jobbar med personalen kring de här frågorna.

– De träffas en timme i veckan men nu kommer vi jobba ännu mer med det här.

Enligt rektorn har eleverna informerats om att det nu kommer att befinna sig en ordningsvakt på skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.