HBK:s tränare Janne Jönsson är osäker på om klubben kan behålla Joseph Baffo. Foto: SVT

Osäkert om Baffo stannar i HBK

Uppdaterad
Publicerad

Efter U21-guldet är Baffo snart tillbaka i HBK, men frågan är hur länge han stannar.

Det är många som väntar på att Joseph Baffo ska komma hem till Halmstad efter guldäventyret med U21-laget i Tjeckien. Men än är det oklart när han anländer till Halmstad efter firandet i Stockholm.

Halmstads BKs tränare Janne Jönsson har så klart följt lagets framfart i EM.

– Vi är väldigt nöjda med både med den individuella prestationen från Baffo och med lagets insats, säger Janne Jönsson till SVT Nyheter Halland.

Däremot räknar han inte med att Baffo är med i truppen när Halmstads BK åker till Åtvidaberg för den allsvenska omstarten på lördag.

– Helst hade jag velat ha med honom i truppen, men det är kanske inte så smart. Han behöver vila också, säger Janne Jönsson och tillägger att de får se efter att Baffo kommit tillbaka till Halmstad.

Osäker framtid

Det har varit en del diskussioner om att Baffo bänkats i Halmstads BK efter succén i U21. Men att så är fallet håller inte tränaren Janne Jönsson med om.

– Han har spelat ungefär hälften av matcherna och har varit sjuk och skadad.

Av de tretton omgångar som spelats har Baffo spelat från start i fem matcher, han har bytts in i två matcher och inte spelat alls i sex matcher. Men ändå funnits med på bänken i fyra av matcherna han inte spelat.

Om Joseph Baffos stannar restan av säsongen i Halmstads BK är osäkert. Janne Jönsson säger att han gärna vill ha kvar honom i laget, men att han samtidigt är medveten om att klubben har en ansträngd ekonomi och kan behöva sälja om andra klubbar visar intresse.

– Det är 50/50 att vi kan behålla honom. Vi är i en situation där vi måste lyssna om det kommer bud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.