Jeanette Carlsson, delägare i Öströö fårfarm, berättar att inbrottet där produkter för 80 000 kronor stals kan ha varit ett beställningsjobb. Foto: Privat

Öströö fårfarm bestulna på produkter för 80 000 kronor

Publicerad

Under påskhelgen utsattes Öströö fårfarm för ett omfattande inbrott där fårskinnsprodukter till ett värde av 80 000 kronor stals.
– Jag blir så arg och ledsen. Det ligger mycket svett och tårar bakom arbetet, säger delägaren Jeanette Carlsson.

Totalt 25 fårskinn och minst lika många fårskinnskuddar saknades när Jeanette Carlsson klev in på arbetet på tisdagen. Någon gång under påskhelgen har någon tagit bort ett fönster och i lugn och ro samlat ihop fårskinnsprodukter från butiken.

– Det var så snyggt gjort, vi såg det inte ens till en början. Tjuven har förmodligen bara gått en meter innanför dörren, säger hon.

Med tanke på hur inbrottet har gått till, och att larmet inte utlösts, tror hon att den misstänkte tjuven har känt till platsen väl.

– Polisen tror att det kan vara ett beställningsjobb. Det var så specifika saker som stals.

Ovärderligt arbete

Hon uppskattar värdet på produkterna till 80 000 kronor, men enligt Jeanette Carlsson är det inte bara pengarna som svider.

– Det ligger mycket svett och tårar bakom arbetet. Och tid som inte går att ersätta. Det är så sorgligt och jag blir väldigt ledsen och arg.

Hon fortsätter:

– Jag arbetar med händerna – det här är ingenting som går att beställa nytt.

Flera inbrott under året

I februari stals också ett 40-tal slaktknivar från gården, och nu var det alltså dags igen. Jeanette Carlsson tycker att det känns olustigt att det inträffar med såpass korta mellanrum.

Kommer ni vidta några åtgärder?

– Någonting får man ju göra. Sätta upp kameror kanske.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer