Arkivbild. Foto: SVT

Ovanligt lugn midsommarhelg i Hallands län

Uppdaterad
Publicerad

Fylla, misshandel och onyktra förare. Ändå beskrivs årets midsommarhelg som ovanligt lugn från polisens sida.

– För att vara midsommar är det inte jättemycket som har hänt, säger Rita Andersson, kriminalkommissarie vid utredningsjouren i Halland.

Varje år rustar polisen med resurser inför midsommarhelgen. På midsommardagen uppgav polisen på sin hemsida att ett 15-tal personer hade omhändertagits under midsommaraftonens kväll och natt.

Ett antal fall av misshandel och personer som har omhändertagits för fylleri och narkotikabrott finns med i polisens rapporter. 

– Det är klart att det är mer än vanligt, men vi brukar har mycket mer att göra under midsommar. Vi har haft år då vi knappt klarat av att hantera det, säger Rita Andersson.

Under helgen har polisen även varit ute på trafikkontroller. Vid dessa har ett antal personer delgivits misstankar om rattfylleri och olovlig körning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.