Den svarta Porschen som ska ha kört i hög fart på gågator och en gångbro i centrala Halmstad hittades av polisen i ett parkeringsgarage. Foto: POLISEN

Kameror kan avslöja föraren till vansinnesfärd genom Halmstad

Publicerad

Polisen granskar just nu flera filmklipp från övervakningskameror som har fångat den svarta Porschens snabba färd genom Halmstad. Polisens it-tekniker granskar även bilens teknik efter GPS-uppgifter som kan visa exakt färdväg och fastställa farten. Man letar även DNA-spår efter föraren i form av fingeravtryck och hårstrån.

Det var vid 18:00 den tredje augusti som bilen körde genom centrala Halmstad. Trafikanter och flanörer på Brogatan, Karl XI:s väg, Klammerdamsgata, Hamngatan och på Gamletullsbron – gångbron mellan centrum och Stadsbiblioteket – fick kasta sig undan för att inte bli påkörda.

– Jag granskar just nu filmerna både från polisen övervakningskameror, från privata och kommunala kameror och vi har ett bra utredningsläge, säger förundersökningsledare Thomas Thuresson till SVT Nyheter Halland.

Har hört ägaren

Polisen har hört Porsche-ägaren men vill inte uppge vad hen har berättat om vem som kan ha kört bilen vid det aktuella tillfället. Ingen person är ännu delgiven misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.