En av ungdomarna som fångades på film. Foto: Privat

Pensionärspar trakasserat i Tvååker

Uppdaterad
Publicerad

Under flera månader har ungdomar i skydd av mörkret trakasserat ett äldre par i Tvååker. Bland annat har det kastats saker på parets hus.

– Det har hänt ett femtontal gånger de senaste månaderna, säger paret till SVT Nyheter Halland.

Paret, som vill vara anonymt, berättar att allt började i september förra året. De var relativt nyinflyttade i Tvååker och trodde först att de var utsatta för ett pojkstreck, men sedan fortsatte trakasserierna och blev värre.

– Vi insåg när vi såg på övervakningsbilderna att det var betydligt äldre personer. De slår, bultar och sparkar på fönster och väggar. Det har hänt ett femtontal gånger de senaste månaderna.

Polisanmält

Efter nyår gjorde de den första polisanmälan efter att personer kastat något på huset när paret låg och sov.

– Det var svart och vi såg ingen. Men vi tog på oss kläder och satte oss i bilen och stack iväg ut och letade. Efter det skrev vi lappar som vi delade ut i brevlådor till minst 100 personer i Tvååker.

Lapparna där paret bad föräldrar att prata med sina ungdomar och även efterfrågade om andra blivit utsatta fick snabb respons.

– Vi fick genast kontakt med flera andra personer i Tvååker som också blivit drabbade på ett eller annat sätt. Men det har bara fortsatt.

Fångade på bild

Paret har sedan trakasserierna började installerat övervakningskameror och även fått flera av ungdomarna på film. Under helgen var det dags igen när det plötsligt small till i ena väggen.

– Det var en kraftig smäll. Som en hästspark in i matplatsen här.

På grund av oron har paret svårt att sova och känner sig ständigt otrygga på kvällarna. På måndagen var de återigen hos polisen för att göra ännu en anmälan och de har också mejlat över bilderna från övervakningskameran. Nu hoppas de att trakasserierna ska få ett slut och att polisen ska kunna hitta de skyldiga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.