Gessle inleder turnén i oktober i Hamburg och kommer att göra fem stopp i Sverige. Foto: TT

Per Gessle åker på Europaturné

Uppdaterad
Publicerad

Per Gessle ger sig ut på turné i Europa i höst. Den här gången med Roxettes låtar, men utan Marie Fredriksson. Gessle kommer att ta med duons låtar ut i Europa med start i Hamburg i oktober, och kommer att göra fem spelningar i Sverige.

Under 2016 tvingades Roxette att lägga ner turnerandet efter inrådan från Marie Fredrikssons läkare. Per Gessle gjorde istället två soloskivor och åkte ut på en sommarturné där han blandade material från alla sina karriärer.

Nu tar hitmakaren från Halmstad sikte internationellt och ger sig ut på Europaturné med sin Roxette-katalog.

Per Gessle

– Självklart är Marie oersättlig i alla sammanhang som har med Roxette att göra. Men hon skickar sin välsignelse och vi tycker båda att det här kan vara ett bra sätt att hålla låtarna levande genom att spela dem med en lite ny twist inför alla dessa underbara människor som har följt oss genom åren, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

Släpper engelsk soloskiva

Per Gessle släpper dessutom den engelska skivan ”Small Town Talk” som bland annat bygger på översatt material från fjolårets soloskivor.

Gessle inleder turnén i oktober i Hamburg och kommer att göra fem stopp i Sverige. Den 27 oktober spelar han på hemmaplan i Halmstad arena, följt av Stockholm, Karlstad, Linköping och turnéavslutningen i Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Per Gessle

Mer i ämnet