Området vid Stenfalkens förskola i Falkagård ska kamerabevakas av polisen. Foto: SVT

Polis ska kameraövervaka på Falkagård

Publicerad

Sloalyckan och Falkagård ska bli tryggare. Falkenbergs kommun har nya trygghetsvärdar i området och polisen satsar nu på kameraövervakning.

Området vid Stenfalkens förskola i Falkagård ska kameraövervakas av polisen. Men hur många kameror det handlar om vill polisen inte avslöja.

– Det är bättre att människor inte vet hur många kameror det finns, säger Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg.

Tidigare utsatt område

Falkagård var tidigare med på polisens lista över utsatta områden, men 2017 blev området det enda i Sverige som tagits bort från listan.

– Vi var väldigt stolta att vi fick bort Falkagård från listan efter att ha arbetat med olika medel och åtgärder. Efter det kunde vi konstatera att det blev kö till att flytta dit. Området är på väg helt åt rätt håll, säger Christer Bartholdsson.

Han menar att det proportionellt sett finns för mycket ungdomar på Falkagård.

– Det brukar skapa oroligheter, vilket det nu gjort i form av ganska mycket stenkastning med mera. Vi sätter inte dit kameror för att situationen är riktigt dålig, utan vi gör det för att situationen inte ska bli dålig.

Inte ett utsatt område

Så ni ser inte att Falkagård är på väg att bli ett utsatt område igen?

– Nej, jag tycker att det är en lång väg dit. Men vi vidtar många åtgärder tillsammans med boende, kommunen och andra för att vi inte ska få en dålig situation. Många vill bo där och de vill ha ordning och reda.

I november förra året besökte vi området för att tala om situationen på Falkagård. Nedan kan du höra vad boende sa då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.