En villa eldhärjades natten till söndagen den 7 maj. Foto: Victor Falk (frilans)

Bilbranden hänger inte ihop med övriga bränder

Uppdaterad
Publicerad

Polisen jobbar efter en teori att bilbranden i Varla, där en död person hittades död under söndagen, inte hänger ihop med de tre övriga bränderna i Kungsbacka under lördagsnatten.

– Vi har skäl att tro att bilbranden eventuellt inte hänger ihop med de tre övriga bränderna, säger Cecilia Bergsten, chef för grova brott.

Det är flera saker som gör att polisen nu jobbar efter teorin att bilbranden i Varla i Kungsbacka under söndagsmorgonen inte hänger ihop med nattens föregående misstänkta mordbränder.

– Dels handlar det om det geografiska avståndet till bilen och dels handlar det om moduset (tillvägagångssättet, reds anm.) som gör att vi har skäl att tro att bilen eventuellt inte har ett samband med de tre övriga bränderna, säger Cecilia Bergsten, chef för grova brott i Halland.

Mordbränder i Kungsbacka

Samtidigt slår hon fast att polisen inte låser sig vid en teori i utredningsarbetet.

Läs mer: Polisens nya teori efter misstänkta mordet

Det var under lördagsnatten- och söndagsmorgonen som polis och räddningstjänst larmades ut på fyra stycken bränder i Kungsbacka. De två första gällde villabränder, det tredje ett attentat mot kyrkan och under morgonen kom larmet om en bilbranden i Varla.

Under söndagseftermiddagen meddelade polisen att en död person anträffats i bilen. I det fallet inleddes då en förundersökning om misstänkt mord.

Ingen misstänkt

Identiteten på personen i bilen är inte fastställd men polisen hoppas att man ska få svar inom kort.

– Det här görs ju oerhört noggrant och vi får svar möjligen i slutet av veckan eller i början av nästa vecka, säger Cecilia Bergsten.

Har ni någon misstänkt för dåden?

– Inte i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordbränder i Kungsbacka

Mer i ämnet