En villa eldhärjades natten till söndagen den 7 maj. Foto: Victor Falk (frilans)

Polisens nya teori efter misstänkta mordet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen går nu ut med nya uppgifter om den person som hittades död efter en av de fyra misstänkta mordbränderna i Kungsbacka.

– Vi har en arbetshypotes om vem det skulle kunna vara, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman till SVT Nyheter Halland.

Totalt fyra misstänkt anlagda bränder natten till söndagen har skapat stor oro i Kungsbacka. Särskilt då en oidentifierbar person hittats död i den bil som sattes i brand vid 06:45 på söndagsmorgonen i Varla.

Polisen har hittills inte kunnat identifiera personen.

Mordbränder i Kungsbacka

– Det kommer vi inte kunna göra i dag och kanske inte nästa vecka heller. Däremot har vi nu en arbetshypotes om vem det skulle kunna vara. Personen kan knytas till bilen som brunnit, säger Tommy Nyman.

LÄS MER: Person hittades död i utbränd bil

Eftersom det handlar om en hypotes vill polisen i nuläget inte säga om offret är en man eller en kvinna, om vad som skulle kunna ligga bakom det misstänkta mordet eller om offret är känd av polisen sedan tidigare.

– I utgångsläget jobbar vi utifrån att den här branden hör ihop med de tre fastighetsbränderna tidigare under natten, även om tillvägagångssättet vid bilbranden är något helt annat, säger Tommy Nyman.

Misstänker samma gärningsman

I nuläget finns ingen misstänkt. Däremot ska polisen vara tämligen övertygade om att de tre första misstänkt anlagda bränderna, vid två villor och en kyrka, hör ihop.

– Vi tror att det rör sig om samma gärningsman. De bränderna passar ihop tidsmässigt och geografiskt samt att tillvägagångssättet är detsamma, säger Tommy Nyman.

01:15 ska den första branden vid en villa ha startat och fem minuter senare den andra. Branden vid kyrkan i centrala Kungsbacka ska ha anlagts en timma senare.

LÄS MER: Helena försökte släcka branden

– Vi vill inte berätta om tillvägagångssättet då flera förhör väntar. Vi måste ta reda på om de drabbade har blivit utsatta för någon form av hot, i närtid eller tidigare, säger Tommy Nyman.

– Samtidigt fortsätter vi så gott vi kan med att försöka identifiera personen som hittades död i bilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordbränder i Kungsbacka

Mer i ämnet