Hans Lippens, polisens presstalesperson, säger att kroppen var så skadad av branden att man inte kunnat se om det var en man eller en kvinna. Foto: SVT

Person hittades död i utbränd bil – utreds som mord

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till söndagen brann det på fyra ställen i Kungsbacka. En av bränderna var i en bil och i den har nu en död person hittats.

– Vi vet inte om det är man eller kvinna för det är sådana skador, berättade polisens presstalesperson Hans Lippens på söndagen.

Vid klockan åtta på måndagsmorgonen har polisen fortfarande inga nya uppgifter att dela med sig av, detta enligt Cecilia Bergstén, chef för grova brottsroteln på Hallandspolisen.

– Ingen är gripen. Jag är väldigt upptagen, ni får ringa senare, säger hon till SVT Nyheter Halland.

Mordbränder i Kungsbacka

Det var i samband med den tekniska undersökningen av den utbrända bilen under söndagsförmiddagen som en kropp hittades.

Först utredde polisen ärendet som en mordbrand, men brottsrubriceringen har nu ändrats till mord.

Var i bilen hittade man personen?

– Det kan jag inte säga, för det ligger i förundersökningen och är under sekretess, sa polisens Hans Lippens, presstalesperson för polisens region Väst, på söndagen.

Försöker ta reda på vem som äger bilen

Personen som hittades i bilen är så skadad av branden att polisen inte kunnat avgöra om det är en man eller kvinna. Polisen försöker identifiera bilen och ska därefter söka dess ägare för att se vem som kan ha använt den.

Kan hänga ihop med fler bränder

Under natten inträffade fyra bränder i Kungsbacka – två i anslutning till villor, en vid kyrkan i centrala Kungsbacka och så bilbranden i Varla strax innan klockan sju på morgonen. Polisen tror att det kan finnas ett samband mellan bränderna och med anledning av det inträffade har polisen satt in extra personal.

Kopplar ni ihop de här ärendena?

– Vi utesluter ingenting, de kan höra ihop, men det kan också vara fyra separata ärenden. Det är alldeles för tidigt att säga, sa Hans Lippens på söndagen.

LÄS MER: Helena försökte släcka branden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordbränder i Kungsbacka

Mer i ämnet