Fyra mordbränder i Kungsbacka under natten Foto: SVT

Fyra mordbränder i Kungsbacka under natten

Uppdaterad
Publicerad

Under natten brann det på fyra olika ställen i Kungsbacka. Polisen misstänker att bränderna kan vara anlagda av samma gärningsman.

Strax efter klockan ett i natt fick räddningstjänsten första larmet. Boende i en villa i Östra villastaden i Kungsbacka vaknade upp av en kraftig smäll och upptäckte att det brann på altanen. Händelsen rubriceras som mordbrand. Polispatrullen som kom till platsen tror att att det börjat brinna efter att någon slängt in något mot altanen. Strax efter upptäcktes ytterligare en brand på samma gata som dock inte hade tagit sig ordentligt.

– Branden spred sig till vinden på villan. Vi var där med fyra räddningsenheter och släckte och har en liten styrka kvar för att bevaka, säger Hans Trengereid, stabschef räddningstjänsten Storgöteborg.

Mordbränder i Kungsbacka

Efterlyser uppgifter om vit cykel

Vid den andra villabranden hade en trave med ved ställts intill huset. Branden kunde snabbt släckas, men polisen är övertygad om att den var anlagd. Polisen har ännu ingen misstänkt.

– Man har sett en vit cykel som stått parkerad vid huset och efter att brand nummer två startade så försvann den vita cykeln, men man har inte sett någon person på den. Därför är vi jättetacksamma för alla tips, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen.

Vid halv tre tiden kom det tredje larmet om en brand vid kyrkan i centrala Kungsbacka. Någon samlade ihop en hög med skräp vid porten och tände på. Branden orsakar inga större skador och händelsen rubriceras som försök till mordbrand.

– En väktare larmade att de brann i kyrkporten. Han gjorde ett rådigt ingripande och släckte själv, men vi skickade en styrka för att säkerställa.

Ett fjärde larm

Strax innan klockan sju på morgonen får räddningstjänsten ytterligare ett larm. En bil brinner i Varla.

– Det var ingen större spridningsrisk, säger Hans Trengereid.

Vid 16-tiden på söndagseftermiddagen meddelade polisen att en död person hittats i den utbrunna bilen. Därför utreds den händelsen som mord.

LÄS MER: Person hittades död i utbränd bil

Ingen person är i nuläget gripen, men polisen misstänker att det kan röra sig om samma gärningsman. Samtliga platser är avspärrade  och polis ska göra teknisk undersökning så snart det är möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordbränder i Kungsbacka

Mer i ämnet