Helena Skårbratt vid sin eldhärjade villa efter en av Kungsbackabränderna natten mot söndag. Foto: SVT

Helena försökte släcka branden

Uppdaterad
Publicerad

Helena Skårbratt vaknade vid ett-tiden i natt av ett ljud från altanen.

– När jag öppnade dörren så brann det, säger Helena Skårbratt.

Troligen har någon ställt en soptunna på altanen och satt eld på den.

– Jag försökte släcka med en handduk, men det var alldeles för varmt. Då var det bara en liten eld men den tog fart på 30 sekunder. Det var bara att stänga dörren, ta telefonen och hoppa ut genom köksfönstret på första våningen, säger Helena Skårbratt.

Mordbränder i Kungsbacka

Fick besöka sjukhus

Hon ringde räddningstjänsten som kom snabbt till platsen. Helena Skårbratt blev sedan förd till sjukhus, men hade inga allvarliga skador.

– Jag fick lite rök i mig och man blir lite stressad av en sådan här situation. Hjärtat gick lite fort och blodtrycket ökade. Jag är himla glad att jag lever, allt det andra är värdsliga ting, säger Helena Skårbratt.

Att någon satte eld på hennes hem tror hon handlar om en slump.

– Jag kan inte tänka mig något annat. Även vid branden vid kyrkan användes en papperskorg, säger Helena Skårbratt.

Hon syftar på en annan av de sammanlagt fyra anlagda bränder i Kungsbacka i natt. Polisen tror att det kan finnas ett samband mellan bränderna och med anledning av det inträffade har polisen satt in extra personal. En av bränderna inträffade i en bil. I den har en död person hittats och polisen utreder nu det ärendet som mord.

LÄS MER: Person hittades död i utbränd bil

Väntar på teknisk undersökning

Helena Skårbratts villa är under bevakning och polis ska göra en teknisk undersökning. I nuläget är det oklart när hon kan återvända hem.

– Jag är väldigt glad för att jag har en massa vänner som ställer upp, säger Helena Skårbratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordbränder i Kungsbacka

Mer i ämnet