Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisinspektören Stefan Adamsson varnar kvinnor och män för de risker som finns på porrsajter. Men vad är det för risker? I klippet ovan får du svaret. Foto: Ella Persson/SVT

Polisen om porrsajterna: ”Det är riskfyllt att exponera sig sexuellt”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i region Väst ser allvarligt på att personer väljer att exponera sig sexuellt på olika porrsajter eftersom det kan leda till att gränserna suddas ut, det är lätt att gå längre än att enbart exponera sig för att få in pengar.

– Det är så lätt hänt att gränserna flyttas för de själva och att de hamnar i prostitution, säger Stefan Adamsson, polisinspektör i region Väst.

I klippet ovan hör du Stefan Adamsson, polisinspektör och samordnare på sektionen mot internationell grov organiserad brottslighet i region Väst om vad man riskerar när man lägger ut bilder på sig själv.

Stefan Adamsson har sedan 2005 arbetat aktivt med människohandels- och prostitutionsfrågor för polisen. Han har genom åren sett hur kvinnor som exponerat sig sexuellt hamnat fel i livet och mått dåligt.

– De här kvinnorna har det riktigt tufft, säger han till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.