Polisen i Falkenberg utreder en misstänkt mordbrand vid Falkenberg gymnasiet. Foto: SVT

Polisen om misstänkta mordbranden vid gymnasieskolan i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

En man är gripen misstänkt för mordbrand efter branden vid Falkenberg gymnasium natten till onsdagen. En byggnad intill gymnasiet har blivit brandskadad. Den gripna mannen misstänks även för andra brott i samband med händelsen.

Under onsdagen drog utredningen om mordbranden vid gymnasieskolan igång. Det var en av barackerna som används av gymnasiet som brann, efter att elden spridits från ett cykelskjul. Under onsdagen kommer en teknisk undersökning av platsen att genomföras. 

– Räddningstjänsten har varit här och hållit på med släckningsarbete, sedan vidtar vårt arbete när platsen är säkrad för det, säger Anders Persson, stationsbefäl på polisen Falkenberg.

Misstänkt mordbrand

En man är gripen misstänkt för mordbranden. Han är även misstänkt för inbrott och narkotikabrott. Mannen greps i ett konditori i närheten av branden och misstänks för att ha brutit sig in på konditoriet. 

– Det är tiden, platsen och omständigheterna i övrigt som gör att han misstänks även för detta brottet, säger Anders Persson. 

Under onsdagen kommer förhör att hållas med den misstänkte mannen. 

Klicka på videon för att se den brandskadade byggnaden och höra polisen berätta om misstankarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.